PARKMANAGEMENT / Collectieve beveiliging

Collectieve surveillance rondes

Aan Securitas is de opdracht verleend om op wisselende tijdstippen 2 surveillance rondes per nacht uit te voeren. Tijdens deze rondes worden de panden en het openbare gebied op onregelmatigheden gecontroleerd en preventief opgetreden. De zijwegen van de Driemanssteeweg en hotspots van hangjongeren op het terrein worden nauwlettend in de gaten gehouden. Het bestuur ontvangt iedere week een rapportage met de bevindingen. Securitas geeft ook de defecte lantaarnpalen op het bedrijventerrein door aan de gemeente.


Camerabewaking en surveillance

Bij de hoofdentrees en op strategische locaties op het bedrijventerrein zijn camera’s geplaatst. De camera’s geven overzichtsbeelden en detailbeelden (o.a. kentekens) van het inkomende en uitgaande verkeer. De camerabeelden worden door een gecertificeerd beveiligingsbedrijf live uitgekeken.

Voor het opvragen van camerabeelden dient u onderstaande procedure te volgen:

• Conform het protocol cameratoezicht, dient u altijd eerst officieel bij de politie aangifte te doen!
• Geef tijdens de aangifte aan dat op Charloisse Poort een camerabewakingssysteem aanwezig is.
• Neem z.s.m. contact met de parkmanager op om de camerabeelden veilig te laten stellen.
• Geeft zo nauwkeuring aan op welke dag en rond welk tijdstip de inbraak c.q. vernielingen hebben plaatsgevonden.
• Alleen politie en officier van justitie kunnen de opgenomen beelden vorderen.

Uiteraard kunnen alleen de leden van de vereniging PCP gebruikmaken van de camerabeelden.

Wijkagent
Marjolein van Tilburg is de wijkagent voor Charloisse Poort en bereikbaar telefonisch en via whatsapp 06-511553503 en via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844.


Camera’s in beeld

Meld uw camera(‘s) aan bij de politie. Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meer camera’s op uw buitenterrein of aan uw bedrijfspand hangen? Laat het alstublieft weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven. Stel er wordt bij u ingebroken. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met uw camera’s, maar inventariseert allen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit, maar helpt u tegelijkertijd uw bedrijventerrein veiliger te maken. U kunt camera(‘s) aanmelden via www.politie.nl/cib.


Whatsapp Alert groep Charloisse Poort

Voor de ondernemers op Charloisse Poort is een WhatsApp Alert groep aangemaakt. Deze WhatsApp groep is bedoeld om elkaar door middel van tekstberichten en foto’s snel te informeren over verdachte situaties en calamiteiten.
U kunt zich aanmelden door uw contactgegevens (telefoonnummer en naam) te versturen aan Monica ter Veld-Baris via email monica@baris.nl

Deze WhatsApp groep is niet bedoeld voor reclame-uitingen etc. Gebruik deze WhatsApp groep dus alleen waar het voor bedoeld is!
Let op: Meldingen en calamiteiten dienen te allen tijde doorgegeven te worden via het alarmnummer 112.

© 2020 Auteursrecht - Charloisse Poort | Design door Studio Carpe Diem