Verduurzamen bedrijven(terreinen)

Duurzaam ondernemen. Ben jij klaar voor de toekomst?

Het wordt steeds belangrijker dat je je bedrijf verduurzaamt, ook omdat overheidsinstanties hiervoor al beleid hebben of bezig zijn hier regels voor te maken. Kantoren moeten in 2023 minimaal energielabel C hebben en vanaf 2025 is de binnenstad verboden voor bestelbusjes en vrachtwagens die rijden op fossiele brandstoffen (diesel of benzine). Vanaf 2040 geldt dit verbod overal. Het is dus een kwestie van tijd totdat er meer wet- en regelgeving komt voor ondernemers op bedrijventerreinen. Juist daarom is het tijd om aan de slag te gaan! Alleen wat kun je precies doen aan verduurzaming? Welke subsidies en regelingen zijn er? En met wie moet je contact opnemen met vragen? Dit en meer vind je in de bijgaande brochure van de gemeente Rotterdam.

Energievoucher voor ondernemers

In het kader van de energietransitie wil de gemeente ondernemers stimuleren om te investeren in verduurzaming. De subsidieregeling Energievoucher is speciaal voor ondernemers op bedrijventerreinen die de duurzaamheid van hun bedrijfspand willen verbeteren. Zij kunnen een Energievoucher aanvragen die vele voordelen biedt. De Energievoucher kan naar keuze worden ingezet voor een energiescan, een dakscan voor zonnepanelen of op een energiebesparingsmaatregel. De voucher bedraagt maximaal € 700,-. Voor meer informatie zie: https://www.rotterdam.nl/loket/energievouchers-voor-ondernemers-bedrijventerreinen/

Tips, subsidies, regelingen en advies

Op www.duurzaam010.nl staan alle subsidies, regelingen en mogelijkheden voor bedrijven om te verduurzamen. Op de website staat ook een interview met een ondernemer die al gebruikt heeft gemaakt van de subsidieregeling Energievoucher: Dit kunnen ondernemers met de Energievoucher – Duurzaam 010

https://charloissepoort.nl/wp-content/uploads/2022/06/Paginas-van-D_ROTT2203_brochure-verduurzaming-0906_LM-002-2.pdf